Vanliga frågor

Hur blir jag medlem på CRF?

För att bli medlem kontaktar du någon i styrelsen. Detta görs lämpligast på byggkvällar, då det alltid är någon från styrelsen på plats!

Hur vet jag om någon är i lokalen?

Som medlem får du tillgång till medlemssidan. Där kan du se bilder från våra webbkameror som sitter monterade i lokalen. Lösenordet finns brevid kassasystemet.

Vad är en byggkväll?

På byggkvällarna träffas vi och bygger och umgås tillsammans. Det är också då som det är mest lämpligt att registrera sig som medlem eftersom det alltid är någon från styrelsen på plats! Byggkvällar har vi varje onsdag mellan 18 och 21 Byggkvällarna är inställda tillsvidare på grund av pandemi. Under den tiden behövs heller inget accesskort för att komma in i lokalen, välkommen!

Jag hör ordet BÖP överallt, vad menas egentligen?

Ordet BÖP används friskt på CRF. Det är ett ord för att beskriva de konstiga, krångliga och ibland rentutav dåliga prytlarna som byggs. På vår Wiki kan du läsa mer om dess ursprung.

Jag är inte Chalmerist, kan jag bygga ändå?

Självklart! På CRF är alla välkomna, även de som inte studerar på Chalmers. Som icke-chalmerist får man dock inte tillgång till lokalen eftersom accessen registreras på kårkortet. Det brukar dock inte vara ett problem då det är sällan lokalen står helt tom, knacka på rutan så kommer någon och öppnar!

Jag saknar en komponent eller ett verktyg!

Perfekt! För att ge förslag och önskemål om vad som bör köpas in till CRF är det enklast att fylla i vår Wishlist. Där kan du även se om någon annan redan har gett ett liknande förslag. Styrelsen går regelbundet igenom listan och bestämmer vad som skall höpas in.

Jag hörde att CRF har en Slack, stämmer det?

Det stämmer. Slack är vår främsta kanal för information till våra medlemmar och det är först och främst här som kommande utbildningstillfällen annonseras. Det är också ett perfekt ställe för våra medlemmar att diskutera projekt och idéer. För att gå med scannar du QR-koden som finns i lokalen, vi ses i Slacken!

Behöver man utbildning för att använda verkstaden?

En kort introduktion behövs för att få använda pelarborren och bandsågen. Fråga någon i styrelsen så hjälper de dig!

För 3D-skrivarna och laserskäraren gäller att man måste gå en enklare utbildning (vanligtvis ~1.5h) för att få lov att använda dem. Information om utbildningstillfällen läggs i första hand ut i Slack.

 

Kontakt

För generella ärenden: info@chalmersrobotics.se

 

Personuppgifter

För information om personuppgifter se Om eller läs direkt här. (Management of personal data)

Besöksadress

Chalmers Robotförening
Sven Hultins gata 8
412 58 Göteborg
Google Maps

Postadress

Chalmers Robotförening
Teknologgården 2
412 58 Göteborg