Om föreningen
Chalmers Robotförening är en förening där robotintresserade träffas, bygger robotar och utbyter idéer. Målet med många av de robotar som byggs här är att delta i Robot-SM, men det byggs även helt andra robotar. Robot-SM är ett av Chalmers Robotförenings största arrangemang, detta är ett tillfälle för robotintresserade att träffas och tävla i robotteknik.
Kontakt
Besöksadress
Chalmers Robotförening
Sven Hultins gata 8
412 58 Göteborg
Postadress
Chalmers Robotförening
Teknologgården 2
412 58 Göteborg
Föreningen
Organisationsnummer: 802420-1942
Bankgiro: 5861-1898
Styrelsen
Maximilian Ygdell
Chairman
Victor Nagy
Board member
Robert Zeijlon
Treasurer
Kent Olsen
Board member
August Blanc
Board member
David Strålman
Board member
Patrick Geshel
Board member
Kalle Wong
Board member
Martin Karlsson
Board member
Årsmöte
Här finner du information om det årsmöte som varje år hålls av Chalmers Robotförening. Informationen behandlar hur ett möte går till och vad som som tas upp under mötet.
Vad är ett årsmöte?
Varje år hålls ett möte där föreningens alla medlemmar är välkomna att delta. Detta möte är föreningens “högsta beslutande organ”, vilket innebär att besluten som fattas av medlemmarna under detta möte är vad föreningen i sin helhet går med på att följa. Med andra ord så utgår makten i föreningen från medlemmarna i den, och inte t.ex. sittande styrelse.
Vad går man igenom på ett årsmöte?
Exakt vad som gås igenom på ett årsmöte är fastslaget i föreningen stadgar som man finner här. Vanligtvis innefattar detta följande punkter:
Verksamhetsberättelse
Verksamhetsberättelsen är en summering av föreningens olika aktiviteter under det gångna året. Här skall relevant information om verksamheten och ekonomin tas upp och sammanställas av styrelsen. Denna jämförs vanligtvis också mot verksamhetsplanen av revisorerna.
Revisionsberättelse
Varje år har revisorer i uppdrag att granska den tidigare styrelsen och sammanställa detta i en s.k. revisionsberättelse. Här har revisorerna granskat saker så som styrelseprotokoll och ekonomin. De skall också ge förslag på huruvida de föreslår att årsmötet beviljar att den tidigare styrelsen blir ansvarsbefriade eller inte. Med den tidigare styrelsen menas här den som satt innan den nuvarande. Dvs. under årsmötet 2018 tas revisionsberättelsen för styrelsen 1617 upp.
Styrelsen ansvarsfrihet
Efter att revisorerna har presenterat sin revisionsberättelse är det upp till årsmötet att besluta om den tidigare styrelsen blir ansvarsbefriade eller inte. Ansvarsfrihet för den tidigare styrelsen innebär att föreningen anser att de hör skött sina uppdrag mot föreningen korrekt enligt styrdokumenten.
Motioner
En motion är ett förslag eller en punkt som en medlem i föreningen vill ta upp på mötet. Detta kan t.ex. vara förslag på utrustning man tycker att föreningen skall köpa in eller andra idéer på hur man tycker att föreningen skall skötas. Om man vill skicka in en motion finns det exempel på hur dessa skall skrivas här.
Propositioner
När den sittande styrelsen tar upp förslag till beslut kallas dessa propositioner istället för motioner.
Inval till nästa års styrelse
Under mötet behandlas också nomineringarna till nästa års styrelse. Det är alltså under detta mötet som kommande års ordförande, kassör och ledamöter väljs in. Personvalet sker vanligtvis med sluten votering (dvs. “i hemlighet” med t.ex. papperslappar). Om det inte finns tillräckligt många nominerade personer kan dessa personer nomineras under mötet och då kan invalet ske öppet.