Actions

Laserskärare

From Chalmers Robotics

(Redirected from Laser)
Laserskärare

En del av den utrustning som finns på CRF utgörs av laserskärare/lasergraverare. Dessa maskiner är perfekta för att skära tunna material med hög precision och hastighet, alternativt gravera in detaljerade designer. Dessa maskiner är dyra och är snäppet ovanligare än 3D-skrivare. Därför är det viktigt att man vet hur de ska användas på ett ansvarsfullt sätt.

Laserskärare på CRF

CRF har för tillfället endast en laserskärare:

Kostnad

Kostnaden för material som används med laserskäraren kan man finna här.

Användning

Generera rätt fil

Autodesk Inventor

Rita upp en tvådimensionell profil med hjälp av en sketch. Högerklicka sedan på den i trädet till vänster och välj export sketch as. Välj sedan .DXF och ändra filversionen till 2007 för att den skall fungera i laserskäraren.

Kalibrering (byte av lins eller spegel)

  • Innan du börjar tänk på att inte röra speglar / linser utan handskar!
  • kolla att lasern är centrerad till första spegeln med hjälp av en bit tejp, använd knappen test på maskinen och tänk på att använda svag styrka!
 >Tvätta sedan av linsen och upprepa föregående steg vid spegeln på skärhuvudet.
  • Skruva bort fokus linsen undertill och sätt en bit tejp där du kalibrerar om så att lasern är så centrerad som möjligt till fokus linsen!
  • test skjut på svag styrka emot ett papper! målet är minsta möjliga prick på ungefär 5% styrka. när du har fått denna ändra lasrarna så att dessa stämmer överens med vart lasern hamnar samt fokusen.

Lista över gamla laserskärare