Difference between revisions of "Main Page"

From Chalmers Robotförening
Line 102: Line 102:
===[[IntroARM]]===
===[[IntroARM]]===
Den senaste versionen av vårat nybörjarkit, baserad på en ARM-microcontroller. Under utveckling och är förhoppningsvis klar under hösten 2013.
Den senaste versionen av vårat nybörjarkit, baserad på en ARM-microcontroller. Under utveckling och är förhoppningsvis klar under hösten 2013.
Om du är otålig på att komma igång kan det vara en bra ide att sätta upp hela utvecklingsmiljön på din dator, så att du kan komma igång på direkten när du köper din IntroARM genom att kolla på [[Förberedelser programmering STM32]].
Om du är otålig på att komma igång kan det vara en bra ide att sätta upp hela utvecklingsmiljön på din dator, så att du kan komma igång på direkten när du köper din IntroARM genom att kolla på [[Förberedelse programmering STM32]].


===[[iPed]]===
===[[iPed]]===

Revision as of 11:27, 6 January 2014

CRF Banner.png
Välkommen till Chalmers Robotförenings wiki! Här samlar vi bl.a. information om föreningen, kunskap som föreningen anskaffat sig, information om maskiner, guider, projekt osv. Hjälp oss att förbättra denna Wiki. Det är fritt fram (och till och med rekommenderat) att skriva om sina projekt här. Om du vill editera, fråga en styrelse-medlem om access till wikin. Ser du något fel eller vill att någonting ska uppdateras är även detta vägen att gå.

Huvudsidan

På denna sida samlas primärt länkar till andra artiklar. Allmän information om föreningen hittar ni på föreningens sida.

Regler och rekommendationer för wikin

Det är rekommenderat att inte skapa lösa artiklar. Vill du skriva om något, länka till den artikeln antingen från denna huvudsida eller från en annan sida i wikin.

Lokal

Det är lätt att hitta till vår lokal.

CRF Entrence.jpg CRF Main.jpg CRF Workshop.jpg

Verkstad

Allmänna regler verkstaden

I verkstaden finns alla möjliga maskiner och verktyg för att bygga saker i trä, metall och plast! Det är viktigt att alla städar upp efter sig och sätter tillbaka alla verktyg för en trevlig miljö.


Vill man göra elektriska saker finns alla verktyg du kan tänkas behöva

  • Kretskortstillverkning
  • Lödstation
  • Avlödningsstation
  • tennsug, avlödningsfläta, fluss
  • Kretkortsugn
  • Oscilloskop
  • Multimeter
  • Spänningsaggregat
  • programmerare (dragon, st-link etc.)

Material

Behöver du skriva ut något finns det skrivare också.

Önskelista till lokal

Guider

Introbot

Elektronik

Getting started

Setting up an IDE

Setting up STM32Fx

Programming on a STM32Fx

AVR Programmering

Diverse Linux-tips

Projekt

CRF-projekt

Introbot07

Den första varianten av vårat nybörjarkit. Obsolet, men det finns nog några kort kvar. Introbot07

Introbot09

Den andra versionen av vårat nybörjarkit med flera förbättringar mot den gamla. Är fortfarande inte särskilt aktiv lägre. Introbot09

AVR Programmer 09

Vår egentillverkade AVR-programmere för Atmega-processorer.

IntroARM

Den senaste versionen av vårat nybörjarkit, baserad på en ARM-microcontroller. Under utveckling och är förhoppningsvis klar under hösten 2013. Om du är otålig på att komma igång kan det vara en bra ide att sätta upp hela utvecklingsmiljön på din dator, så att du kan komma igång på direkten när du köper din IntroARM genom att kolla på Förberedelse programmering STM32.

iPed

Ett nybörjarkit av en gående robot. Utvecklas, och kanske blir klar nån gång. iPed

Rotationsdisplay

Kylskåpskassasystem

Privata projekt

Sleipner

Man kan läsa mer om Sleipner på byggarnas egna bloggar: Benjamins blogg Vilses blogg

Festmaskinen

Man kan läsa mer om Festmaskinen på Tim's blogg

Robot-SM

Robot-SM är en tävling och ett evenemang som är öppet för alla som är intresserade av framtidens teknik. Evenemangen har anordnats av Chalmers Robotförening på våren varje år sedan 2006. Syftet med Robot-SM är att vara ett evenemang där robotintresserade kan träffas, utbyta idéer och jämföra sina robotar mot varandra. Syftet är även att sprida intresset för teknik och robotar. Huvudattraktionen är kampen mellan autonoma robotar i grenarna Sumo, Linjeföljning, Folkrace och Fristil.

Bra information